1 april 2015 - Voor het hekje, of toch liever niet?


Beste oldtimerliefhebber,

Op donderdag 26 maart waren wij bij de rechtbank in Den Haag voor de zaak van Ko van Tuijl. Zoals bekend heeft Ko een Chevrolet C30 met Liquified Petrol Gas in de tank. De auto staat op grijs kenteken waardoor hij niet in aanmerking kan komen voor de overgangsregeling; ook niet als de LPG-installatie eruit wordt gehaald.

De zitting verliep anders dan die in Breda en Haarlem. We hadden van doen met een enkelvoudige kamer (1 rechter) en er was niet meer dan een half uur voor de zaak ingepland. Maar omdat er een serie van vijf landelijke proefprocessen wordt gehouden die een verstrekkend belang hebben, vroegen zowel wij bij herhaling als de belastingdienst om meer tijd en de behandeling door een meervoudige kamer (3 rechters). Waarom dat niet gebeurde, vraagt u?

Wij vernamen dat met name de rechtbanken Noord-Holland (Haarlem) en Gelderland (Arnhem) in een behoorlijk aantal zaken zittingen inplannen en daarvoor uitnodigingsbrieven sturen aan degenen die nog een beroepsprocedure hebben lopen. Met deze nieuwsbrief informeren wij u hierover.

Onbedoeld gevolg?

De meeste zaken blijken tot stand te zijn gekomen met behulp van onze bezwaren- en beroepengenerator en ze worden ingepland na onze landelijke proefprocessen. Het kan natuurlijk een bewuste keuze zijn om die individuele zaken toch nog voor te laten komen, maar onze inschatting is dat veel van deze mensen liever geen zitting hebben en zich juist willen aansluiten bij onze proefprocedures.

supremecourt

Als u zo'n oproep heeft gekregen of binnenkort ontvangt en u wilt afzien van uw individuele rechtszaak en alsnog meedoen aan onze proefprocedures is het nodig:

1. dat u de intrekkingsbrief ondertekent die u eerder van de belastingdienst heeft ontvangen
2. dat u tijdig bezwaar maakt tegen de eerstvolgende betaling op aangifte
3. waarna u een vaststellingsovereenkomst van de belastingdienst zult ontvangen die u dan ook moet ondertekenen.

Het leek ons goed om u hierover te informeren.


In the spotlights, steun onze actie en doneer!

U weet het: in iedere nieuwsbrief zetten we graag één van onze hoofdsponsors van het eerste uur in the spotlights. Dat is nodig en terecht want veel organisatie hebben ons vanaf het begin gesteund en we willen hen graag bedanken. Met hun hulp en uw steun moet het mogelijk zijn om de vijf rechtszaken tot een goed einde te brengen. Steun ons en doneer, net zoals bijvoorbeeld Hofman Classic en Sportscars in Leek dat doet.

logohofmanleeknb

Zelf sponsor worden voor € 300 exclusief BTW en net als Hofman bij 40.000 oldtimer-liefhebbers onder de aandacht komen? Dat kan natuurlijk, neem dan contact met ons op. Met een verantwoorde bijdrage helpt u ons. Wij hebben u graag als sponsor!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer