5 mei 2015 - Welkom Citroën CX Club Nederland en Youngtimer Event


Beste oldtimerliefhebber,

U kent ons ondertussen als een fanatiek behartiger van uw belangen. Hoewel we bij de totstandkoming van de oldtimerwet niet betrokken werden, zijn we de énige organisatie die tot op de dag van vandaag voor u strijdt en dat blijft niet onopgemerkt.

Daarom besloot de Citroën CX Club Nederland voor ons te kiezen als háár belangenbehartiger. Daar zijn we natuurlijk apetrots op en we geven deze oldtimerliefhebbers graag de ruimte om zich aan u voor te stellen:

2014NJ 09a

Citroën CX Club Nederland.

In 1992, een jaar nadat de laatste CX'en van de band rolden, richtten liefhebbers de Citroën CX Club Nederland op. Het stond hen helder voor ogen dat deze bijzondere voiture op een dag de klassiekerstatus zou gaan bereiken. De vereniging groeide met sprongen, mede doordat deze comfortabele reiswagen in die tijd nog populair bleek als auto voor dagelijks gebruik. Vandaag de dag zet de overgrote meerderheid van de bijna 900 clubleden zijn of haar CX uitsluitend nog hobbymatig in, voor recreatieve ritten.

Als sinds het begin staat de Citroën CX Club Nederland bekend als een goed georganiseerde vereniging met legio activiteiten zoals puzzelritten, een kampeerweekend, een nieuwjaarsreceptie en technische workshops. Andere faciliteiten betreffen tegenwoordig een aantrekkelijke verzekering en een uitgebreid onderdelenmagazijn. Zesmaal per jaar verschijnt het fraaie, in fullcolour-drukwerk uitgevoerde clubblad "La CX en route". Uiteraard beweegt de vereniging zich actief op het internet, met een doorlopend actuele website en een Facebook-pagina.

2014NJ 91a

Het opheffen van de belastingvrijstelling voor klassiekers tot 40 jaar raakt vele honderden CX-rijders jaar in, jaar uit. Alle reden voor de Citroën CX Club Nederland om het moedige initiatief van Wouter van Embden - VrijstellingOldtimer.nl - te ondersteunen. Hopelijk volgen op korte termijn meer verenigingen dit voorbeeld, zodat de kans toeneemt dat deze onaanvaardbare belastingmaatregel via de gerechtelijke weg alsnog teniet gedaan wordt.

Wie volgt?

Na de LandRover Club Holland en Saab Club Nederland heeft nu ook Citroën CX Club Nederland besloten om ons te ondersteunen (en ieder natuurlijk naar eigen vermogen en allen bijzonder gewaardeerd). Met zoveel enthousiaste support gaan we natuurlijk graag door! Misschien moeten we het niet bij VrijstellingOltimer.nl alleen laten en uw belangenbehartiging een meer permanent karakter geven. De vraag is: wie volgt!?

Stichting Autobelangen aanwezig op Youngtimer Event 17 mei.

Tot slot nog een mooie aanbieding voor u: op zondag 17 mei wordt het jaarlijks terugkerende Youngtimer Event georganiseerd. Ditmaal bij Classic Park in Boxtel (Noord-Brabant) dat u kent als één van onze hoofdsponsors van het eerste uur. Ik zal daar in gesprek gaan met Jort Kelder over de actuele fiscale en politieke ontwikkelingen zodat u weer helemaal up-to-date geïnformeerd bent.

YTE400

Als trouwe volger van VrijstellingOldtimer.nl en St. Autobelangen heeft u de mogelijkheid om toegangskaarten voor Youngtimer Event te kopen met 20% korting. U betaalt geen € 10, maar slechts € 8 per persoon. Bestellen kan uitsluitend tot 10 mei, via internet met de kortingscode "AUTOBELANGEN" (zonder quotes en in hoofdletters) onder deze link.


Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer