7 oktober 2015 - Misschien dan toch? Kom zelf kijken!


Beste oldtimerliefhebber,

Wereldwijd is er geschokt gereageerd op het dieselschandaal van Volkswagen. En uit onderzoek van het Brusselse instituut Transport en Environment (T&E) blijkt nu dat ook andere merken veel meer vervuiling uitstoten dan is toegestaan. Sommige van de nieuwste modellen zouden de milieuzone van Utrecht niet eens in mogen. De boel staat op zijn kop.

Aanstaande maandag is er een vergadering in de Tweede Kamer over de oldtimerwet. In die vergadering wordt ondermeer de evaluatie besproken die de staatssecretaris vóór het zomerreces naar de Tweede Kamer stuurde. U kunt daarbij aanwezig zijn!

Onderwerp van de vergadering.

In de brief staat dat de beoogde 137 miljoen aan MRB in 2014 daadwerkelijk zou zijn opgehaald. Maar het grootste deel daarvan - 82 miljoen -  komt helemaal niet van oldtimers zoals vooraf was begroot, maar zou komen van ex-oldtmerbezitters die hun oldtimer ingeruild zouden hebben voor een nieuwere auto, u en wij weten natuurlijk wel beter! Dat bedrag blijkt bovendien niet meer dan een raming te zijn van het ministerie terwijl wíj letterlijk alles hebben doorgerekend. De werkelijkheid ziet er héél anders uit dan tot nu toe is voorgespiegeld.

vergaderingtweedekamer

Onze berekeningen maken deel uit van deze vergadering en het belooft razend interessant te worden! Het ministerie is erg geïnteresseerd in onze bevindingen en ook de oppositie en de pers, zo blijkt. Het lijkt erop dat we nu dan eindelijk een voet tussen de deur hebben en het is natuurlijk geweldig als we maandag zelf ook met een flinke delegatie aanwezig zijn. We nodigen u dan ook van harte uit om naar Den Haag te komen!

De feiten op een rij:

Wat: notaoverleg Omtzigt over budgettaire opbrengsten oldtimermaatregel.
Waar: Groen van Prinstererzaal op de tweede etage van de nieuwbouw van het gebouw van de Tweede Kamer. Bezoekersingang aan de Lange Poten 4 in Den Haag.
Wanneer: maandag 12 oktober van 11:00 tot 13:00 uur.

Aanmelden

Wij hebben met de Tweede Kamer afgesproken dat wij laten weten hoeveel personen van plan zijn te komen. Het is daarom van groot belang dat als u van plan bent te komen, u dit ons laat weten. Dat kan heel eenvoudig door een antwoord te sturen op deze nieuwsbrief met de tekst "ik kom!".

Let op de volgende zaken:

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om te protesteren of de boel op zijn kop te zetten, in tegendeel! Als dat gebeurt gooien we onmiddellijk onze eigen ruiten weer in. Wat we wél willen is dat we als VrijstellingOldtimer.nl én achterban onze betrokkenheid tonen bij wat er in Den Haag gebeurt. Het raakt ons immers!

Bij de entree moet u rekening houden met een wachttijd. Dat komt door de scanprocedures van de beveiliging. Het bezoek van de vergadering is bovendien aan regels gebonden. Zo mogen er geen foto's gemaakt worden en is het niet toegestaan om in woord of gebaar te reageren op wat er door de politici wordt gezegd.


logooud400x114
Autobelangen 2.0

Deze oldtimerlobby is één van onze activiteiten en vorige week lieten we u weten dat we keihard werken aan de opstart van Autobelangen als belangenbehartiger voor de particuliere autobezitter. Het is hartverwarmend voor ons om te zien dat daar érg positief op gereageerd wordt door u als achterban én door de media.

Dank voor uw voortdurende steun!

Tot slot: iedere keer doen we een oproep voor donaties en ook daarvan wil ik zeggen dat het hartverwarmend is om te zien hoe u daarop reageert. Daardoor kunnen we doorgaan met onze oldtimerlobby en net zoals bij de youngtimerlobby een aantal jaren geleden, kan het zo zijn dat het verhaal zich na lange tijd ten goede keert. Dat is mogelijk door uw steun en die van de sponsoren zoals Youngsterpolis die ons vanaf het begin helpen. Het is zeker de moeite om onze sponsorpagina en de vermelde bedrijven te bezoeken!


logoYoungsterpolis400

Wilt u ook sponsor worden? Voor € 300 exclusief BTW staat u als hoofsponsor vermeld op de meest bezochte pagina van onze site. Zo komt u onder de aandacht van zo'n 40.000 oldtimerliefhebbers. U bent van harte welkom!

Als u naar de vergadering komt, geeft u dan een reply op deze nieuwsbrief? Graag tot maandag!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer