10 oktober 2015 - UPDATE: oldtimervergadering maandag Tweede Kamer


Beste oldtimerliefhebber,

Eerder deze week stuurden we u een nieuwsbrief over de vergadering van aanstaande maandag in de Tweede Kamer. Dat leverde veel enthousiaste reacties op en ook enkele vragen.

tweedekamer

Veel enthousiaste reacties en er zijn nog plaatsen beschikbaar!

De vergadering is openbaar en kan door iedereen worden bijgewoond. Nu het breder bekend wordt dat we sluitende cijfers hebben en het Ministerie van Financiën niet meer heeft dan een raming op basis van aannames, levert dat tumult op. Zowel onder politici als in de media. De Fehac heeft bovendien aangekondigd dat ze van de gelegenheid gebruik maakt om vóór de vergadering een petitie aan te bieden aan de financieel woordvoerders van de politieke partijen.

Er is die dag dus véél te doen in Den Haag en dat maakt ons werk natuurlijk ook leuk! We begrijpen dat het voor u een gewone werkdag is als oldtimerbezitter, maar het is ook wel bijzonder om zo'n vergadering een keer bij te wonen. En natuurlijk kunnen we geen garanties geven, maar het zou wel eens het keerpunt kunnen worden. Het is een goed moment om achter de schermen te kijken van politiek Den Haag over een onderwerp wat ons bovendien allemaal bezighoudt. Kom dus!!!

Let op: de locatie van de vergadering is gewijzigd; het is nog steeds in het Tweede Kamergebouw, maar nu in de Thorbeckezaal.

Nogmaals de feiten op een rij:

Wat: notaoverleg Omtzigt over budgettaire opbrengsten oldtimermaatregel.
Waar (gewijzigd): Thorbeckezaal op de tweede etage van de nieuwbouw van het gebouw van de Tweede Kamer. Bezoekersingang aan de Lange Poten 4 in Den Haag.
Wanneer: maandag 12 oktober van 11:00 tot 13:00 uur.

testbeeldvo

De bijeenkomst is maandag livestream te volgen op internet: live uitzending Thorbeckezaal of klik op het testbeeld en open dan het downloadbestandje.

Aanmelden.

Wij hebben met de Tweede Kamer afgesproken dat wij laten weten hoeveel personen van plan zijn om te komen. Het is daarom van groot belang dat u het ons laat weten als u komt. Heeft u zich n.a.v. de vorige nieuwsbrief al opgegeven dan hoeft u dat niet weer te doen. Had u zich nog niet opgegeven dan kunt u dat alsnog heel eenvoudig doen door een antwoord te sturen op deze nieuwsbrief met de tekst "ik kom!".

Mocht u met uw oldtimer komen en vindt u het leuk dat hij in de media komt, laat ons dat dan ook even per mail weten. Als u doorgeeft wat voor auto het is en wat uw mobiele nummer is dan kunnen we u bereiken als dat voor de pers nodig mocht zijn. Het is handig als u dan in de parkeergarage onder Het Plein in Den Haag parkeert.

Let op de volgende zaken:

Bij de entree moet u rekening houden met een wachttijd. Dat komt door de scanprocedures van de beveiliging. Zorg daarom dat u er al tussen 10:00 en 10:30 uur bent. Het bezoek van de vergadering is bovendien aan regels gebonden. Zo mogen er geen foto's gemaakt worden en is het niet toegestaan om in woord of gebaar te reageren op wat er door politici wordt gezegd.

badgedenhaag

Als u aankomt, krijgt u van ons een VrijstellingOldtimer badge; het is natuurlijk hartstikke leuk als u die daadwerkelijk draagt zodat iedereen van de pers kan zien dat u voor onze kwestie komt! De badge is van stof en kunt u op uw kleding plakken en eenvoudig weer verwijderen (geen leder en suède).

Nieuwsbrief Fehac.

Afgelopen woensdag heeft de Fehac ook een nieuwsbrief verzonden naar haar leden. Daarin staat dat zij komende maandag een petitie aanbiedt in de Tweede Kamer en daarin roept zij haar achterban op om een standaardbrief te mailen naar alle leden van de Vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën. Velen melden zich nu bij ons met de vraag of zij zo'n e-mail wel of niet moeten versturen?

Het is mooi dat de Fehac zich nu ook roert in het debat en daar zijn we blij mee (!), maar we willen uitdrukkelijk geen advies geven over hun vragen aan haar achterban. Als u een mail stuurt, doet u dat op initiatief van de Fehac en niet namens VrijstellingOldtimer of Autobelangen.

autobelangen20T400x108

Autobelangen 2.0T

Deze oldtimerlobby is één van onze activiteiten en vorige week lieten we u weten dat we keihard werken aan de doorstart van Autobelangen als belangenbehartiger voor de particuliere autobezitter. Het is hartverwarmend voor ons om te zien dat daar érg positief op gereageerd wordt door u als achterban én door de media.

Zoals u ziet hebben we ons logo al op de lancering voorbereid. Wat ons betreft mag u zelf invullen waar de T voor staat: voor turbo of terriër...

Dank voor uw voortdurende steun!

Tot slot: iedere keer doen we een oproep voor donaties en ook daarvan wil ik zeggen dat het hartverwarmend is om te zien hoe u daarop reageert. Daardoor kunnen we doorgaan met onze oldtimerlobby en net zoals bij de youngtimerlobby een aantal jaren geleden, kan het zo zijn dat het verhaal zich na lange tijd ten goede keert. Dat is mogelijk door uw steun en die van de sponsoren zoals Big Boys Toys die ons vanaf het begin helpen. Het is zeker de moeite om onze sponsorpagina en de vermelde bedrijven te bezoeken!

logobigboystoys400

Wilt u ook sponsor worden? Voor € 300 exclusief BTW staat u als hoofdsponsor vermeld op de meest bezochte pagina van onze site. Zo komt u onder de aandacht van zo'n 40.000 oldtimerliefhebbers. U bent van harte welkom!

Als u naar de vergadering komt, geeft u dan een reply op deze nieuwsbrief met ''ik kom!''? Graag tot maandag!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer