Nieuwsbrieven


Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent de voortgang van VrijstellingOldtimer en de oldtimer wet? Abbonneer u op de nieuwsbrieven van VrijstellingOldtimer!

Steun onze actie en u blijft op de hoogte! Meld u nu aan: 

25 mei 2017 - Stichting Autobelangen strijdt verder!


Beste oldtimerliefhebber,

Stichting Autobelangen strijdt verder!
U heeft al een poosje niets meer van ons gehoord, maar dat wilt niet zeggen dat wij stil hebben gezeten! Nog steeds volgen we de politieke ontwikkelingen omtrent oldtimers op de voet en geen elke mogelijkheid om te handelen laten we onbenut. En zo’n mogelijkheid deed en doet zich momenteel voor, namelijk de onderhandelingen omtrent kabinetsformatie als gevolg van de recente verkiezingen!

In oktober 2012 liet het regeerakkoord de Nederlandse oldtimergemeenschap trillen op haar grondvesten. Met één simpel zinnetje werd gesuggereerd dat alle eigenaren weer de volledige MRB gingen betalen. Uiteindelijk resulteerde onderhandelingen tot een slecht compromis waar Stichting Autobelangen zich tot op heden tegen verzet: de vrijstellingsgrens voor motorrijtuigenbelasting (MRB) werd verhoogd van 25 naar 40 jaar. Recentelijk onderzoek door Stichting Autobelangen (gepubliceerd in Autoweek Classics januari 2017) toont aan dat deze maatregel haar doel ver voorbij streeft, waardoor onnodig veel liefhebbers en bezitters van oldtimers hun hobby beëindigen of reeds hebben beëindigd.    

Nu de formatie gesprekken voor een nieuwe regering in volle gang zijn, ziet de Stichting een mogelijk om daar iets aan te veranderen. Waarom zou er ditmaal niet een zinnetje in het regeerakkoord kunnen verschijnen ten bate van de oldtimergemeenschap? Daarom hebben wij een voorstel ingediend bij Pieter Omtzigt (CDA) om het huidige oldtimerbeleid aan te passen en vast te leggen in het toekomstige regeerakkoord.

Nieuwsgierig naar de inhoud van het voorstel? Klik dan hier voor een volledige toelichting op onze website!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer